video clips

Save le monde is de tweede single uit het album EUROPEANA van Jaune Toujours. Save le monde roept op tot vrolijk verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid tegen allerlei onfrisse lobby’s: een ongegeneerde stap naar een misschien nog niet ideale, maar in ieder geval betere wereld. Sarah filmde en regisseerde de muziekvideo in september 2018 en maakte daarbij gerbuik van stock video van NASA en Videvo.
Je kan de clip ook bekijken op het YouTube kanaal van Choux de Bruxelles (met ondertiteling)

Alles Normaal is de eerste single uit Europeana van Jaune Toujours. Dit – Nederlandstalig – nummer gaat over hoe we allemaal de andere kant opkijken, doen of er niets aan de hand is, terwijl de wereld stilaan verzuipt.
Sarah maakte in maart 2018 deze muziekvideo met beelden van de live-opname voor het album in Magasin 4 en filmde beelden in het Maximiliaanpark in Brussel.
Je kan de clip ook bekijken op het YouTube kanaal van Choux de Bruxelles

Internet is een iconisch liedje uit het eerste album van Ik en den Theo / Moi et le Théo dat ons internetgebruik op de korrel neemt. Naar goede gewoonte bestaat er zowel een Nederlandstalige als een Franstalige versie van. Sarah maakte er een digitale stop-motion muziekvideo voor. Ook te bekijken op het YouTube kanaal van Choux de Bruxelles

Met Pale Tsha Kalo maakte Mec Yek een bezielde cover van Back to Black van Amy Whinehouse. Het nummer staat op hun tweede album Super Diver City. Op het YouTubekanaal van Choux de Bruxelles zijn veel live opnames te bewonderen. Sarah maakte deze ietwat magisch-realistische clip voor hun deelname aan een wedstrijd van de Amy Whinehouse Foundation.

Hop On, de eerste single uit Routes, kreeg een speciale inkleding dankzij de choreografie van Maria Clara Villa-Lobos voor Bal Moderne. De eerste samenwerking tussen Jaune Toujours en Maria Clara was ter ere van Belgie danst / La Belgique Danse in 2010 voor het nummer Ici Bxl. Sindsdien maakte ze ook choreografieën voor Ik en den Theo / Moi et le Théo. Hop On werd gefilmd door Zin TV en gemonteerd door Sarah Baur.

All Eyes van Jaune Toujours komt uit hun meest recente album Routes. Sarah filmde de beelden op locatie in Brussel en monteerde er deze sfeervolle clip van. Stedelijk verval in contrasterende, kleurrijke beelden ademen een mengeling van nostalgie en joie de vivre uit. Tegengestelde emoties zoals die ook in de muziek zelf vervat zitten.

Ici Bxl (lees “Ici Bruxelles”) van de Brusselse band Jaune Toujours dankt zijn bekendheid aan een anarchistische ingreep van Radio 1 redacteurs, die het nummer in de playlist opnamen op een moment dat de officiële samensteller van de playlist herstelde van een ongeluk. De clip werd op twee dagen guerillagewijs gedraaid in de straten van Brussel, met een hoop enthousiaste fans, hier en daar versterkt door toevallige voorbijgangers in feeststemming. Ici Bxl verhoogde zijn sterstatus nog dankzij het project ‘België danst’, tijdens het voorzitterschap van België van de EU, waarbij in 12 steden door duizenden mensen tegelijkertijd werd gedanst op de choreografie die Maria Clara Villa Lobos voor het nummer maakte.

C’est parti! uit het album Routes werd de soundtrack voor de beelden die gedraaid werden door de culturele en sociale verenigingen die meestapten in de betoging tegen wilde besparingen van de regering op 6 november 2014. Deze clip werd gemaakt om een juister beeld van het verloop en samenstelling van de betoging weer te geven, dan hetgene dat door de mainstream media werd opgehangen, door alleen maar te focussen op de relletjes in de marge. Daardoor dreigde de hele beweging in discrediet gebracht te worden, terwijl het de grootste betoging in decennia was en de stem van het volk verdiende gehoord te worden.
Een samenwerking tussen Choux de Bruxelles, Victoria Deluxe, Toneelhuis, ZinTV en Franswa Vergucht.

Si j’étais toi is een nummer uit Routes, het meest recente album van Jaune Toujours. De beelden werden door Piet Maris op smartphone gefilmd tijdens een tournee door Bénin, Afrika en door Sarah Baur in een clip gegoten.

Voor Printemps (La Brabançonne des immigrés) werd door middel van Blue Key technieken een kaderverhaal getrokken rond de anti-golfoorlog protesten in Brussel. Met drummer/fotograaf Théophane Raballand in de rol van nieuwslezer en Piet Maris in de rol van reporter.

In Camping del Mundo zitten beelden vervat van het concert op de Grote Markt in Brussel tijdens Fêtes de la Musique en een concert in Newcastle tijdens het Window On The World Festival.