generiek Studio Ket / Ketnet

In 1998 regisseerde Sarah de generiek voor Studio Ket van KETNET, nadat ze in 1997 de generiek voor Con Brio, het jongerenmagazine van TV Brussel had gemaakt. De soundtracks voor beide waren van de hand van Piet Maris.

De vraag vanuit Ketnet was om iets te maken waarmee ze voor Studio Ket de leeftijdsgrens van hun kijkers ietwat zouden kunnen optrekken

Het concept voor de generiek van Studio Ket was om jongeren te laten zien die thuis de tv hebben opgezet om naar Studio Ket, het jeugdjournaal van Ketnet te kijken. Via de tv kunnen wij in hun huiskamer binnen kijken en krijgen we een divers beeld van de tv-kijkende Vlaamse jeugd. We zien zowel een meisje met hoofddoek, als een homokoppel, een heterokoppel, een nerd, een beauty queen, een junk foody, een jongen in rolstoel, giechelende vriendinnen, een muzikante, een kok, een rebel die haar tv op zijn kant zet, een sporter, een dierenvriend, iemand op het toilet en iemand in bad, als fans van de film Titanic te zien. Niemand wil Studio Ket missen.
Het was een bewuste keuze om alles tegelijk te laten zien, zodat de kijker elke dag opnieuw iets zou kunnen ontdekken en de generiek niet zou gaan vervelen. Sarah maakte dankbaar gebruik van de in 1998 net nieuwe digitale montage technologie, die het mogelijk maakte om in meerdere lagen te werken, zonder aan beeldkwaliteit in te boeten.
De soundtrack werd zo opgevat dat hij met zijn – volgens tv-normen – ietwat krachtigere sound de aandacht zou trekken tussen de rest van de programma’s en de herkenbaarheid van het programma zou verhogen.

Camera: Stijn Van der Veken
Montage: Ace