theater

sarah baur - Gorges OclooBegin 2017 werken Sarah Baur, Gorges Ocloo en Dirk Verstockt in co-creatie aan de theatervoorstelling Blackfacing / Whitewashing. De voorstelling gaat op 29 april 2017 in première tijdens het festival I Have A Dream Exchanged bij Zinnema. Dit festival kadert in de Black History Month en verzamelt kunstenaars uit Brussel, Londen en New York om hun visie op huidskleur en/of de geschiedenis van Afrika aan het publiek voor te stellen.

In december 2015 ging onder de noemer Pixi Mrs. Ippi de tweede theatervoorstelling voor de jeugd De Reus (6+) in première. Deze muziektheatervoorstelling kwam tot stand in samenwerking met pianist / componist Peter Vandenberghe (Flat Earth Society, Too Noisy Fish).
In januari 2017 ontstond de franstalige versie Le Géant (6+).

De voorstelling Wie Niet Gezien Is, Is Weg (9+), was de eerste theaterregie van Sarah, waarvoor ze de tekst schreef op basis van eigen onderzoek en improvisaties van de acteurs.
Ze stond ook zelf als actrice op het podium naast Sachli Gholamalizad/Lien Annicaert, Julie Van der Schaaf, en muzikant Piet Maris.

Daarnaast speelt Sarah ook in voorstellingen van andere makers, zoals bijvoorbeeld in Gala (2015) van Jérôme Bel, Fathers and Sons (2014/2015) van Davis Freeman en de kortfilm ‘Elle et Il‘ (2016) van Mohamed Ouachen.

In de theaterateliers kunnen kinderen zelf proeven van theater maken, wekelijks of tijdens de vakantie.