bio

miscellaneousNa haar studies filmregie en scenarioschrijven aan het Rits School of Arts in Brussel, was Sarah Baur tussen 1994 en 2000 assistent-regisseur (o.a. voor Marion Hänsel, José Pinheiro, Julien Vrebos), eindregisseur en reporter bij TV Brussel, regisseur bij de VRT en regisseur van promotiefilms voor de Koninklijke Vlaamse Schouwburg en de KULeuven.

In 1997 regisseerde ze de generiek voor Studio Ket van Ketnet en de generiek voor Con Brio van TV Brussel.

In het kader van het KunstenFestivalDesArts van 1998 maakte Sarah voor de voorstelling Kerosine / Kerosène van Dito’Dito een experimentele video.
Ook voor Dito’Dito maakte ze in 2004 een video voor de voorstelling Wanted For Love Only, die als onderdeel van theaterkaravaan Cordoba door België en Nederland tourde.

De door Sarah geschreven en geregisseerde kortfilm MetaFoor ging in 2001 in première. De cast bestond uit Raven Ruëll, Céline Brouckaert, Mieke Verdin, Mia Grijp, Willy Thomas en Guy Dermul. De film werd gemaakt met steun van de Vlaamse Gemeenschap. MetaFoor was ook onderdeel van de multidisciplinaire voorstelling FOIRE!, die tussen 2001 en 2003 in culturele centra tourde en waarvoor Sarah ook de live projecties verzorgde.

Sinds 2001 regisseert Sarah videoclips voor Jaune Toujours en Mec Yek, ontwerpt en illustreert ze hun CDs en levert ze af en toe een bijdrage aan hun songteksten.

Voor Ik en den Theo / Moi et le Théo, het luik van Choux de Bruxelles dat kinderen van nieuwe kwaliteitsvolle muziek voorziet, illustreerde Sarah in 2012 het boek+CD met dezelfde naam. Choux de Bruxelles won met dit project het ‘Gouden Ketje 2012‘ (VGC) in de categorie Cultuur, Sport en Jeugd, binnen het thema ‘Muren slopen, bruggen slaan!’
Sarah illustreerde ook de opvolger Ik en den Theo 2.0 Moi et le Théo, dat verscheen in 2016.

De theaterproducties voor kinderen worden gegroepeerd onder de noemer Pixi Mrs. Ippi. In 2013 schreef en regisseerde Sarah Wie Niet Gezien Is, Is Weg, een muzikale theatervoorstelling voor kinderen (9+). Ze stond zelf ook op de planken, naast Sachli Gholamalizad/Lien Annicaert, Julie Van der Schaaf en muzikant Piet Maris. De voorstelling werd hernomen in 2014 en 2015.
In 2015 volgde de voorstelling De Reus (6+), in samenwerking met pianist/componist Peter Vandenberghe en in 2017 ook de franstalige versie Le Géant (6+), in een vertaling van Valérie Callewaert.

In 2017 werken Sarah, Gorges Ocloo en Dirk Verstockt in co-creatie aan de theatervoorstelling Blackfacing / Whitewashing. De voorstelling gaat op 29 april 2017 in première tijdens het festival I Have A Dream Exchanged bij Zinnema. Dit festival kadert in de Black History Month en verzamelt kunstenaars uit Brussel, Londen en New York om hun visie op huidskleur en/of de geschiedenis van Afrika aan het publiek voor te stellen.

In de theater- en filmateliers die Sarah organiseert krijgen kinderen de kans om zelf creatief aan de slag te gaan, wekelijks of tijdens vakanties.

Daarnaast acteert Sarah in voorstellingen en films van andere regisseurs (o.a. Jérôme Bel, Davis Freeman, Mohamed Ouachen).