kortfilm YANA

Sarah maakte met een heel klein budget en een kleine, maar geweldige crew en cast de kortfilm YANA.

Yana, een heldhaftig 10-jarig meisje, worstelt met onverwerkt verdriet dat haar greep op de realiteit ondermijnt, wanneer ze met een opdracht naar haar voormalige thuis wordt gestuurd.

Yana treurt in eenzaamheid, tot een vleugje magie en een beetje kattenkwaad haar bevrijden van de eisen van de volwassen wereld en een nieuwe vriendschap ontluikt.

De film stapt net als het hoofdpersonage in en uit de realiteit: het is een ode aan de helende mogelijkheden van verbeelding en de veerkracht die kinderen daaraan ontlenen.

Volg de film op de Facebook pagina

theatermonoloog PAULINE

Sarah Baur luisterde op uitnodiging van Dokters van de Wereld naar de getuigenis van Pauline, die als vluchtelinge naar ons land kwam.
Ze maakte er een theatermonoloog van die in februari 2018 op het festival Bewogen in Brussel een try-out kreeg.
Intussen werken Pauline en Sarah samen aan visuals in de vorm van paper cut stop motion films om de voorstelling te ondersteunen.
Vluchtelingen vertellen hun verhaal vaak gefragmenteerd om aan administratieve, statutaire, sociale en financiële voorwaarden te voldoen. De artistieke samenwerking is er op gericht om Pauline het eigenaarschap van haar verhaal terug te laten krijgen.

Speeldata mogelijk vanaf begin december 2019.

Muziekvideo ‘Save Le Monde’

Save Le Monde is de tweede single uit het nieuwe album Europeana van Jaune Toujours en roept op tot vrolijk verzet en burgerlijke ongehoorzaamheid tegen allerlei onfrisse lobby’s: een ongegeneerde stap naar een misschien nog niet ideale, maar in ieder geval betere wereld. Sarah filmde en regisseerde de muziekvideo in september 2018 en maakte daarbij gebruik van stock video van NASA en Videvo. Het is een vriendelijke parodie op de green key hype op social media.
Je kan de clip ook bekijken op het YouTube kanaal van Choux de Bruxelles (met ondertiteling)

Muziekvideo ‘Alles Normaal’ voor Jaune Toujours

Alles Normaal is de eerste single uit het nieuwe album Europeana van Jaune Toujours. Dit – Nederlandstalig – nummer gaat over hoe we allemaal de andere kant opkijken, doen of er niets aan de hand is, terwijl de wereld stilaan verzuipt.
Sarah maakte in maart 2018 deze muziekvideo met beelden van de live-opname voor het album in Magasin 4 en beelden gefilmd in het Maximiliaanpark in Brussel.
Je kan de clip ook bekijken op het YouTube kanaal van Choux de Bruxelles

 

Muziekvideo voor Ik en den Theo / Moi et le Théo

Internet is een iconisch liedje uit het eerste album van Ik en den Theo / Moi et le Théo dat ons internetgebruik op de korrel neemt.
Naar goede gewoonte bestaat er zowel een Nederlandstalige als een Franstalige versie van.
Sarah maakte er in juli 2017 een digitale stop-motion muziekvideo voor.
Ook te bekijken op het YouTube kanaal van Choux de Bruxelles


Clip voor Back to Black in de versie van Mec Yek

Met Pale Tsha Kalo maakte Mec Yek een bezielde cover van Back to Black van Amy Whinehouse. Het nummer staat op hun tweede album Super Diver City. Sarah maakte in januari 2017 deze ietwat magisch-realistische clip voor hun deelname aan een wedstrijd van de Amy Whinehouse Foundation. Zie ook het YouTube kanaal van Choux de Bruxelles voor wilde en stemmige live video’s.

Blackfacing / Whitewashing : voorstelling voor volwassen publiek

De komende maanden werken Sarah Baur, Gorges Ocloo en Dirk Verstockt in co-creatie aan de theatervoorstelling Blackfacing / Whitewashing. De voorstelling gaat op 29 april 2017 in première tijdens het festival I Have A Dream Exchanged bij Zinnema. Dit festival kadert in de Black History Month en verzamelt kunstenaars uit Brussel, Londen en New York om hun visie op huidskleur en/of de geschiedenis van Afrika aan het publiek voor te stellen.
In de vraagstelling van dit project willen de makers verder kijken dan clichés, mede door de gemengde en meervoudige blik die ze binnenbrengen.

info en reservering: http://www.zinnema.be/events/i-have-a-dream-exchanged/

Blackfacing/Whitewashing geniet de steun van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en is een coproductie van Zinnema en Choux de Bruxelles.

foto © Man Ray

Reportage TV Brussel over De Reus door Pixi Mrs. Ippi

TV Brussel kwam langs tijdens de repetities van De Reus, de nieuwe theatervoorstelling voor de jeugd van Pixi Mrs. Ippi.

Je kan de reportage hier bekijken:
http://www.brusselnieuws.be/nl/video/tvbrussel/muzikaal-toneelstuk-de-reus-gaat-nu-zondag-premiere

REUS TV BRUSSEL

Reportage van TV Brussel over De Reus door Pixi Mrs. Ippi

Meer informatie over De Reus vind je hier:
https://sarahbaur.com/theater/pixi-mrs-ippi/de-reus/

De Reus

*Première: De Reus* Muziektheater voor kinderen (6+)

TV Brussel maakte een reportage tijdens de repetities, die kan je hier bekijken.Pixi Mrs. Ippi (zeg: Pixi Mississippi) is de noemer waaronder regisseur, auteur en actrice Sarah Baur haar theaterwerk voor kinderen groepeert.Het gezelschap staat voor beeldrijk jeugdtheater dat speelse en poëtische reflectie over maatschappelijke thema’s provoceert. Sarah schrijft en regisseert en reserveert een belangrijk plek voor live muziek. De Reus
Muziektheater voor kinderen (6+)spel & animatie: Sarah Baur
piano: Peter Vandenberghe
of Tom Van der Schueren

tekst en regie: Sarah Baur
compositie: Peter Vandenberghe
advies: Piet Maris

Niemand weet nog hoe of waarom de Reus aan de rand van de stad kwam te wonen. Het enige dat hij zelf weet, is dat hij piano wil spelen.

De Reus is een muzikale verbeelding over vriendschap die geen maat kent en het onmogelijke mogelijk maakt.
Een stuk over anders zijn, over wie je bent en over herinneringen.
Hoort wat je vergeten bent nog bij jou?
Is datgene waar je heel erg naar verlangt al deel van jou?

De muziek  – speciaal voor deze voorstelling gecomponeerd door Peter Vandenberghe – wordt live gespeeld, net als de animatie, die door manipulatie van speelgoedpoppetjes op het moment zelf tot stand komt en verweven is met het acteurspel.
Daardoor ontstaat een speelse maar intense energie, die zowel door het jonge publiek als door hun ouders kan worden gesmaakt.

Pixi Mrs. Ippi maakte deze creatie als artiest in residentie bij GC De Kroon.

Speellijst
20/11/2016 Kinderkunstendag, 4AD, Diksmuide, 14u
28/02/2016  Booke Choco, Anderlecht, 10u30
22/01/2016  gc De Kroon, Sint-Agatha-Berchem, 14u  (schoolvoorstelling)
06/12/2015  gc De Kroon,Sint-Agatha-Berchem, 15u  (première)
13/11/2015  gc De Kroon,Sint-Agatha-Berchem, 14u  (try out)
29/10/2015  gc De Kroon, Sint-Agatha-Berchem, 14u00  (try out)

De lesmap vind je binnenkort hier

Pixi Mrs. Ippi op Facebook
Spreiding & info: piet(at)choux.net

Jaune Toujours en Bal Moderne slaan de handen in elkaar voor HOP ON

Hop On, de eerste single uit Routes, kreeg in de zomer van 2015 een speciale inkleding dankzij de choreografie van Maria Clara Villa-Lobos voor Bal Moderne. De eerste samenwerking tussen Jaune Toujours en Maria Clara was ter ere van Belgie danst / La Belgique Danse in 2010 voor het nummer Ici Bxl. Sindsdien maakte ze ook choreografieën voor Ik en den Theo / Moi et le Théo, de muziekpoot voor kinderen van Jaune Toujours.
Hop On werd gefilmd door Zin TV en gemonteerd door Sarah Baur.